به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانی فر پیش از ظهر شنبه در جلسه شورای اداری استان کرمان با گرامیداشت هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: امنیت مهم ترین زیرساخت توسعه و برنامه ریزی در کشور است که این امر مهم با تلاش نیروهای امنیتی و و نظامی امروز محقق شده است و نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان امن ترین کشور منطقه است.
وی در ادامه آیت الله جعفری را محور وحدت در استان نام برد و گفت: امیدواریم همواره این عالم بزرگوار با راهنمایی و درایتی که دارد امور را پشتیبانی و حمایت کند.
سلطانی فر از تلاش های مستمر استاندار کرمان برای توسعه این استان تشکر کرد و افزود: رزم حسینی موجبات به وجود آمدن شرایط خوب در زمینه اشتغال و اقتصاد کرمان را فراهم کرده است و امیدواریم این وحدت و همگرایی بین مسئولان اجرایی، ائمه جمعه و نمایندگان پایدار و با ثبات باقی ماند.
وی با اشاره به موفقیت استان کرمان در زمینه ثبت سه اثر طبیعی و میراثی در یونسکو تصریح کرد: امروز کرمان به عنوان یک استان امن و کانون سرمایه گذاری معرفی شده است.
سلطانی فر گفت: ثبت آثار تاریخی و گرفتن عنوان میراث جهانی در یونسکو و درج شدن نام منطقه در هزاران سایت گردشگری؛ گردشگران زیادی را برای بازدید این آثار به کشور خواهد کشاند.
وی با اشاره به اینکه تقریبا هیچ کشوری در اجرای برنامه های توسعه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به همه اهداف کمی و کیفی نمی رسد، گفت: هر کشوری می تواند با توجه به تامین منابعی که دارد درصد میزان موفقیت خود را بیشتر کند.
معاون رئیس جمهور گفت: خداوند را شکر می کنیم که شخص اول مملکت با نظارت و جدیت و دقت امور را رصد می کنند و این برای ما یک فرصت است و این دقت و کنترلی که شخص مقام معظم رهبری دارند را باید به عنوان فال نیک گرفت.
وی تصریح کرد: دولت باید از فرصت به وجود آمده استفاده کند و تشکیل ستاد فرماندهی را که شیوه جنگ است، شیوه ای که خود را اسیر قوانین و مقررات و بروکراسی نمی کرد را به همان صورت دنبال کند و تمام مجموعه را برای حل مشکلات اقتصادی کشور متمرکز کنیم.
سلطانی فر اظهار کرد: استان کرمان دارای پنج پرونده ثبت جهانی بوده و رتبه اول در این خصوص را به خود اختصاص داده و امیدواریم در سال های آینده شاهد ثبت جهانی دیگر آثار با ارزش کرمان باشیم.
وی به تاکیدات رئیس جمهور در خصوص حضور بخش خصوصی به صورت ویژه در حوزه گردشگری گفت: باید در دولت بستر قانونی را فراهم و بخش خصوصی را حمایت و شرایط ویژه ای ایجاد کنیم چرا که منابع زیادی در بخش خصوصی وجود دارد که به دلیل نبودن بستر مناسب کمتر مورد استفاده در امور زیربنایی و زیرساخت ها قرار گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بنا به تاکید رئیس جمهور همه دستگاه های اجرایی کشور باید به سمتی بروند که بیش از گذشته به منابع غیر دولتی روی بیاورند.
وی افزود: از زمان تبیین مبانی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری دولت اقداماتی را انجام و سازماندهی کرد اما یک سال قبل رهبر اعلام کردند که این ها کافی نیست و کم است و دولت باید یک خیز جدید و تمرکز ویژه ای را در حوزه ی اقتصاد مقاومتی از خود نشان دهد که این صحبت مبنای تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با ریاست معاون اول رئیس جمهور شد.
سلطانی فر گفت: خمیرمایه و شاه بیت غزل اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت های اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی اقتصاد و سرعت دادن به رشد و توسعه مملکت است.
تعریف ۱۲۰ پروژه در چارچوب مبادی اقتصاد مقاومتی
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۱۲۰ پروژه در چارچوب مبادی اقتصاد مقاومتی با استفاده از مسئولیت ها و وظایفی که در دستگاه ها وجود داشت تعریف کرده ایم که با جدیت دنبال می شود.
معاون رئیس جمهور ایران را دارای ظرفیت ها و ذخایر بسیار بزرگ چون ذخایر گاز، نفت و ... دانست و گفت: در زمینه بهره برداری از مجموعه های موجود تلاش های خوبی صورت گرفته که نتایج خوبی را هم در بر داشته است و یکی از این نتایج این است که دیگر وارد کننده گازوئیل نیستیم.
وی تصریح کرد: در دنیا از لحاظ هیدروکربن ها رتبه اول، از لحاظ گاز دومین کشور و نفت چهار یا پنجمین کشور هستیم که با چنین رتبه هایی باید شرایط بهتری را برای کشور فراهم کنیم.
برگزاری جشن خودکفایی گندم
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بحث گازرسانی به روستاها با جدیت دنبال می شود، گفت: امروز ذخیره گندم برای مصرف حدود دو سال در کشور داریم و با توجه به افزایش قابل توجهی که در تولید گندم و محصولات استراتژیک داشته ایم امسال جشن خودکفایی در زمینه گندم را خواهیم گرفت.
وی افزود: در طرح تحول سلامت با اختصاص منابع مختلف رضایتمندی مردم در نقاط مختلف کشور را فراهم کرده ایم و پرداختی مردم را به کمتر از ۱۰ درصد رسانده ایم.
سلطانی فر تصریح کرد: در نشستی که با مقام معظم رهبری اخیرا داشته ایم خوشبختانه ایشان ابراز رضایت کردند و گفتند که با همین جدیت و همت کار دنبال شود تا بنیان های اساسی کشور را به گونه ای ایجاد و تشکیل دهیم تا در مقابل تهدیدات داخلی و خارجی مقاوم شویم.
سلطانی فر گفت: از جابجایی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون گردشگر در بین کشورهای مختلف در سال میلادی گذشته درآمدی معادل هزار و ۴۷۶ میلیارد دلار ارز نصیب کشورهای مختلف شده است که سهم ایران در تعداد و درآمد نیم درصد بوده است.
وی با اشاره به اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور گفت: سهم ایران در زمینه گردشگری باید در ۲۰ سال آینده به دو درصد از این اعداد برسد.
سلطانی فر گفت: در ۱۰ سال گذشته باید به گونه ای حرکت می کردیم که ورود ۲۰ میلیون گردشگر خارجی را به کشور داشته باشیم؛ در سال گذشته شاهد سفر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی به کشور بودیم.
وی میانگین رشد ورود گردشگران خارجی به کشور را در دو سال گذشته دو برابر میانگین دنیا اعلام کرد و گفت: برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز باید در ۱۰ سال آینده با نرخ رشد هشت تا ۱۰ درصد در این حوزه پیش رویم تا بتوانیم عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
معاون رئیس جمهوروی با تائید ترکیب گردشگران ورودی به کشور گفت: ۵۰ درصد گردشگران ورودی به ایران در سال گذشته مذهبی و زیارتی بوده اند که به ترتیب در مشهد و قم و شمال کشور هزینه کرده اند و این نشان دهنده این است که کشور در زمینه گردشگری ظرفیت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه سالاانه میزبان یک درصد شیعیان دنیا هستیم، گفت: ایران کانون گردشگری حلال به شمار می رود و کشوری است که اصول و مبانی گردشگری حلال را در ۳۷ سال رعایت کرده است و سرویس حلال به مردم می دهیم که این ظرفیت گردشگری مذهبی زیارتی می تواند برای ما فرصت خوبی باشد تا بتوانیم در ۱۰ سال آینده سه درصد گردشگران مذهبی و زیارتی را افزایش دهیم.
درآمد ۷.۵ میلیاردی از صنعت گردشگری
وی با اشاره به درآمد ۷.۵ میلیاردی کشور از گردشگری گفت: برای رساندن درآمد به ۳۵ میلیارد باید در اولین قدم تسهیلات صدور ویزا را برای گردشگران خارجی فراهم کرد که دولت یازدهم اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است.
معاون رئیس جمهور در ادامه غیر از مبحث آموزشی یکی از بزرگترین معضلات در زمینه گردشگری خارجی را کمبود اماکن اقامتی برای اسکان دانست و گفت: در این زمینه در طی سه سال گذشته موفق به بهره برداری از ۳۵ هتل شده ایم.
وی با بیان اینکه هزار و ۷۵۲ پروژه در بخش گردشگری کشور در حال اجراست، گفت: از این تعداد ۸۲۰ مورد مربوط به هتل ها و مراکز اقامتی است که امیدواریم با بهره برداری از این مراکز بتوانیم کمبودهای حوزه گردشگری را جبران کنیم.
نظرات ۹۰ درصد گردشگران خارجی در خصوص ایران مثبت است
سلطانی فر، گردشگری را گنج پنهان و ظرفیت بالای اقتصادی و فرهنگی کشور دانست و گفت: با رصد مصاحبه هایی در خصوص سفر به ایران که گردشگران خارجی پس از برگشت انجام می دهند مشخص شد که بیش از ۹۰ درصد از آنان تعابیر زیبایی برای دولت جمهوری اسلامی ایران به کار می برند.
وی افزود: آن ها نظام ایران را یک نظام پایدار و موفق می دانند با مردمی که از حقوق خوبی برخوردارند و حتی حضور بانوان در عرصه های مختلف را نکته ای قابل توجه دانسته و این ویژگی ها را برخلاف تبلیغات رسانه ای صهیونیسمی و امپریالیسمی می دانند.
سلطانی فر ادامه داد: امروز اعتقاد داریم هیچ ابزاری موثرتر از گردشگری برای صدور ارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران به خارج وجود ندارد.
وی افزود: هر چقدر فیلم و روزنامه و سی دی برای شناساندن نظام به کار رود هیچکدام تاثیر حضور یک گردشگر را نخواهد داشت و ما در فرآیند دیپلماسی عمومی ابزار گردشگری را یک ابزار مهم و کارساز می دانیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: کرمان در بخش تحقق اقتصاد مقاومتی استانی فعال و موفق به شمار می رود که امیدواریم همانطور که تاکنون مدیریت استان فرآیند توسعه را فراهم کرده و پیش برده است با مشارکت بخش خصوصی بتواند این فرآیند را ادامه داده و با وحدت و همدلی و هماهنگی روزهای خوشی را در کرمان و ایران ببینیم.
وی گفت: آثار برجام در ماه های آینده به وضوح مشهود خواهد شد، روزهای خوشی که بتوانیم با سرمایه گذاری در بخش خصوصی موجبات افزایش اشتغال و بالا بردن سطح معیشت مردم شویم.
نظر شما